sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Mohrin titraus

Mohrin titraus on saostustitraus, jolla voidaan määrittää kloridi-ionien ainemäärä liuoksessa, koska ne muodostavat niukkaliukoisen suolan (hopeakloridi). Ekvivalenttikohdassa kaikki kloridi on reagoinut, jolloin liuokseen alkaa muodostua ruskeaa hopeakromaattia. Kromaatti-ionit tulevat kaliumkromaatista, se toimii siis indikaattorina titrauksessa.

Välineet
Byretti
Koura
Keitinlasi
Magneettinen sekoitin
0,10 molaarinen AgCl liuos
NaCl liuos
Kaliumkromaattiliuos
pH paperia (titrauksen ideaalinen pH alue on 6,5 - 10,3 )

Valmistetaan aluksi tarvittavat liuokset. Teimme 100 ml NaCl liuosta, josta otimme 20 millilitran osanäytteitä. Lisäsimme näyteliuoksiin hieman kaliumkromaattia ja mittasimme liuoksen pH:n. Ehdimme tehdä titrauksen kaksi kertaa. 
Koe 1: AgCl kuluma 25 ml
Koe 2 AgCl kuluma 23 ml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti